Tužba protiv Facebooka zbog nepoštivanja privatnosti korisnika!

Belgijska Komisija za zaštitu privatnosti (CPVP) podigla je tužbu protiv društvene mreže Facebook pošto je utvrdila da ne uvažava preporuke za poštovanje privatnosti korisnika interneta i to ne samo onih koji su prisutni na njegovoj platformi.

Regulatorne komisije za zaštitu podataka iz Belgije, Holandije, Francuske i Španije su, nakon što je Facebook početkom ove godine uveo nove uslove korištenja, udružile svoje napore da bi istražile koliko ova najveća društvena mreža poštuje privatnost posjetioca interneta. Regulatorne komisije pozvale su korisnike interneta da instaliraju softver za zaštitu privatnosti da bi se odbranili od sistema praćenja Facebooka koji, kako se navodi, djeluje bez obzira na to da li imate nalog na toj društvenoj mreži.

‘Iznenađeni smo i razočarani što je uprkos dogovorenom susretu za 19. juni sa predstavnicima CPVP, u cilju razmatranja njihovih preporuka, ta komisija preduzela teatralnu akciju privođenja belgijskog Facebooka pravdi’, reagovala je portparol ove kompanije za Europu, Tina Kulow.

Izvor: cnet.com

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s