Lexus predstavio Slide, ‘prvi pravi’ hoverboard!

Lexus, Toyotin brand luksuznih automobila, odlučio je javnosti putem kratkog video priloga predstaviti svoj hoverboard Slide, koji koristi supravodiče hlađene tekućim dušikom i trajne magnete.

Lexus, Toyotin brand luksuznih automobila, odlučio je javnosti predstaviti Slide, prema njihovim tvrdnjama, prototip prvog pravog hoverboarda. Od prvog pojavljivanja hoverboarda ili letećeg skateboarda u filmu Povratak u budućnost 2 iz 1985. godine do danas na tržištu su se pojavili mnogobrojni hoverboard proizvodi koji su koristili snažne magnete kako bi ostali lebdjeti u zraku. Ali što se više težine namjerava dodati na hoverboard, time magneti moraju biti hladniji i jači. Slide hoverboard, na kojem Lexusovi stručnjaci rade proteklih 18 mjeseci, koristi supravodiče hlađene tekućim dušikom i trajne magnete, kako bi se osoba na hoverboardu održala u levitaciji. Lexus nije prikazao vožnju Slideom, nego samo vrlo kratak video prilog u trajanju od 38 sekundi gdje je vidljiva osoba koja stupa na njega nakon vožnje običnim skateboardom. Poznato je kako je Slide izrađen od bambusa i od drugih materijala koji se mogu pronaći u Lexusovim automobilima.

Prototip Slide hoverboarda trenutno testira profesionalni skateboarder u Barceloni, a tijekom ljeta bit će dio Lexusove kampanje Amazing in Motion, kojom firma javnosti predstavlja nove inovativne proizvode.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s