Brazilci kreirali vlastitu društvenu mrežu po uzoru na Facebook, oslobođenu od grijeha!

Članovi brazilske evanđelističke crkve kreirali su vlastitu društvenu mrežu po uzoru na Facebook, samo što je njihova, kako tvrde, oslobođena od grijeha. Društvenu mrežu za vjernike nazvali su Facegloria, a u roku od samo jednog mjeseca od njenog pokretanja, pristupilo joj je više od 100.000 Brazilaca. Navodno su i oznaku ‘like’ zamijenili oznakom ‘amen’, a zabranjene su psovke, te još otprilike 600 riječi koje članovi ne smiju upotrebljavati u međusobnoj prepisci.

Atilla Barros, jedan od suosnivača ove društvene mreže, rekao je tamošnjim medijima da na tradicionalnom Facebooku možete svakodnevno vidjeti dosta nasilja i pornografije, zbog čega su oni odlučili stvoriti mjesto na kojem se mogu okupljati evanđelisti, kako bi razgovarali o religiji. ‘Mi želimo biti i moralno i tehnički bolji od Facebooka. Želimo da se svi Brazilci, pripadnici evanđelizma, prebace na Facegloria društvenu mrežu‘, naglasio je Barros.

Osnivači kažu da se nadaju kako će Facegloria, baš kao i Facebook, postati internacionalno prihvaćen od strane ove vjerske grupacije, a tvrde da su već otkupili Faceglory domenu na engleskom i još nekim jezicima.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s