Tesla bi ove godine mogao isporučiti 55.000 vozila, 50% više nego lani!

Tesla je firma koja nije imala nimalo lak poslovan put. Od skorog bankrota na početku recesije, kompanija se uspjela izvući zahvaljujući Modelu S.

Na Allen & Co. media summitu koji se održava u Sun Valleyu u Idahu, istaknuto je kako bi Tesla ove godine mogao isporučiti 7.000 Model X vozila, odnosno obiteljskog SUV-a. Prodaja Model X-a trebala bi krenuti već na jesen ove godine, a već sada imaju preko 20.000 narudžba. Samim time, prodaja Teslinih vozila ove godine skočila bi na 55.000 odnosno 50% više nego lani, a u što je uključeno 48.000 Model S-a koliko se predviđa do kraja godine. Da bi stvari bile zanimljive, sljedeće godine bi Tesla trebao krenuti u produkciju Model 3, cjenovno najprihvatljivijeg modela čije bi cijena iznosila 35.000 dolara. Isporuka Model 3 trebala bi krenuti 2017. godine. Očekuje se kako bi Tesla uz tri modela do 2020. godine mogao prodati 500.000 automobila godišnje.

Cijena dionice je za zadnjih dana u padu, ali generalno gledajući, dionice se prilično dobro drže i zadnjih nekoliko mjeseci u konstantnom su rastu.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s