Lijepe i pametne: Ovo su najljepše programerke na svijetu!

Oduvijek vlada uvriježeno mišljenje da je IT svijet rezerviran isključivo za jači spol, ali u posljednje vrijeme žene su dokazale da područje programiranja ne pripada samo muškarcima.

Osim što su se pokazale kao dobrim programerkama, žene su postale i vizionari na čelu nekih od najvećih IT divova. Ipak, i dalje postoje stereotipi o programerkama pa ih se često opisuje kao štrebericama sa ‘pepeljarkama’ od naočala, naima ove su žene dokazale da je takav stav jedna velika zabluda.

Ove žene nisu samo pametne, nego i iznimno lijepe.

1. Jade Raymond

Prvo mjesto na listi najljepših programerki pripada Kanađanki Jade Raymond. Karijeru programerke počela je u Sonyju, donedavno je bila i na čelu kompanije Ubisoft te je osnivač njihovog studija u Torontu. Gamerskoj publici ova je ljepotica odavno poznata kao producentica danas već čuvene franšize Assassin’s Creed. Jade je Ubisoft napustila samoinicijativno nakon 10 godina, a danas vjerojatno smišlja svoj sljedeći veliki projekt.

2. Sara Haider

Sara Heider jedno je od poznatijih lica u svijetu programiranja. Dugi niz godina provela je u Googleu, a Android aplikacija čijem je razvoju aktivno doprinijela bio je Vine. Trenutno radi kao softverska inženjerka u Twitteru.

3. Corrinne Yu

Na listi žena u industriji video-igara Corrinne vjerojatno zauzima prvo mjesto. Corrinne je svoju profesionalnu programersku karijeru gradila na projektima Brothers in Arms, Borderlands, Zombie i Unreal Engine 3. Najveći doprinos dala je razvoju popularne igrice Halo 4. Ova lijepa programerka je 2009. godine dobila i državnu nagradu za istraživanje u području nuklearne fizike Ministarstva energetike SAD.

4. Tracy Chau

Osim što je diplomirala na Stanford Sveučilištu, Tracy Chau u svojoj biografiji od referenci ima kompanije Google, Facebook i Quora. Trenutno radi kao softverska inženjerka u Pinterestu.

5. Amanda Wixted

Amanda Wixted jedna je od najefikasnijih developera u svijetu prijenosnih uređaja, kao i sjajna programerka video-igara. Farmville, popularna igrica na Facebooku, samo je jedan od projekata iz njenog rezimea. Osim što radi kao konsultantica za nekoliko kompanija, pokrenula je i svoju firmu – Turf Geography Club.

Očito je da žene programeri polako, ali sigurno osvajaju svijet. Ipak, ako ste mlada i ambiciozna žena i svoju profesionalnu karijeru želite započeti u području informacijskih tehnologija, bit će vam potrebno puno energije i znanja, a ne samo ljepota.

Bavite li se vi programiranjem?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s