Video će vas odsad na Facebooku pratiti kako skrolate!

Stigao nam je plutajući video player na Facebooku. Da, još jedna nova značajka koju nam Facebook želi ‘nametnuti’ a na vama je da odlučite sviđa li vam se ili ne. Video player ima gumb koji nakon što ga se aktivira lansira video van video prozora u kojem se nalazio na timeline feedu.

Video se pozicionira u kut same stranice te korisnici mogu do mile volje ‘skrolati’ dolje ili gore. Video i dalje nastavlja sa reprodukcijom u fiksnoj poziciji, a vi u miru pregledavate postove i ‘skrolate’. Ova značajka je još u test fazi i samo određeni korisnici imaju priliku isprobati ovu novu stvar. Šta mislite zašto je uvedena ova nova značajka? Pokušajte pogoditi? možda to ima veze sa… hmmm… oglašavanjem? Da, pogodili ste u srž. Zamislite oglašivače koji imaju svoj video kutak koji se ne miče kada vi ‘skrolate’. Genijalna ideja, zar ne, a vi ste mislili kako se to sve radi zbog ‘korisnika’, eh, teška naiva i umjetnost, dragi moji.

Facebook pokušava na sve načine pridobiti oglašivače te mu na pamet padaju svakakve ideje samo da im udovolji. Ovaj plutajući video player je dobra ideja ma što god mislili o njemu. Ko zna šta nas još – plutajuće očekuje.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s