Twitter nudi video oglašavanje za aplikacije!

Oglašivači koji vole Twitter mogli bi doći na svoje jer im se uskoro sprema iznenađenje. Naime, to iznenađenje odnosi se na video oglašavanje aplikacija, a ova opcija bi trebala profunkcionirati putem mobilnog oglašavanja.

App oglasi će na taj način sigurno biti puno bolje zamijećeni, a potpredsjednik Twittera za globalni razvoj poslovanja, Richard Alfonsi, ističe kako je video koji je direktno u tweetu jedno veliko novo iskustvo koje bi trebalo donijeti izvrstan učinak oglašivačima u smislu prenošenja što više informacija. Naravno, putem video oglasa taj prijenos informacija će biti i puno atraktivniji, smatra Richard Alfosni. Napominje se kako će prihodi od ovakve vrste oglašavanja biti od velike važnosti za Twitter te je ova značajka jedna od primarnih stvari na koje se Twitter fokusira u ovom trenutku.

Twitter uvodi i veću fleksibilnost što se tiče načina oglašavanja, pa se tako spominje optimizirano akcijsko nadmetanje (optimized action bidding) gdje se oglašivačima želi ponuditi da optimiziraju svoje ponude prema instalacijama. Twitter želi dati oglašivačima što više prostora kod kreiranja kampanja i to je jedini način da dobije što više klijenata i partnera.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s