Windows Server 2003 od jučer i službeno u mirovini!

Jučer je službeno završila podrška za Microsoftov Windows Server 2003 operativni sistem, red je ili da platite proširenu podršku ili da prijeđete na moderniju inačicu Windows OS-a.

Microsoft polako ukida podršku za starije operativne sisteme. Nakon što je početkom aprila prošle godine u virtualnu mirovinu otišao XP, sada je red došao na serversku verziju Windowsa – Windows Server 2003. Jučer je Microsoft po posljednji put isporučio skup zakrpi za navedene Windowse u sklopu Patch Thursday programa. Naravno, preporuka Microsofta je da ako već niste, onda da što skorije prijeđene na noviju verziju operativnog sistema. Oni tvrdoglavi imat će priliku dokupiti proširenu podršku kakva je dostupna i korisnicima Windowsa XP. Kratkoročno, ovakav bi financijski izdatak mogao biti opravdan, ali na dulje staze baš i ne. Podsjetimo kako je Microsoft Windows XP korisnicima tijekom prve godine po računaru naplaćivao po 200 američkih dolara.

Prema pisanju internetske stranice Softpedia, Dell je na australskom tržištu proveo istraživanje koje je pokazalo kako najmanje 20% australskih i novozelandskih firmi i dalje ‘vozi’ na Windows Serveru 2003. Razlozi za ostanak na Windows Server 2003 OS-u variraju od korisnika do korisnika. Oko 23% poslovnih korisnika navelo je kako nemaju potrebu za upgrade na noviju verziju, dok će čak 40% poslovnih korisnika navelo kako će kasniti s nadogradnjom zbog aplikacija koje zahtijevaju Windows Server 2003 za rad, odnosno, dok se ne riješi pitanje kompatibilnosti.

Za kraj navedimo još kako 29% poslovnih korisnika kao razlog ostanka na Windows Serveru 2003 navodi nedostatak financijskih sredstava potrebnih za upgrade.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s