Cortana za Android procurila u javnost!

Nekoliko sedmica prije službenog lansiranja na internetu se pojavila instalacija Microsoftovog digitalnog pomoćnika za Android.

Microsoft je prije više od mjesec dana najavio da će uskoro u opticaj pustiti inačice svog digitalnog pomoćnika, Cortane, za iOS i Android operativne sisteme. To se još uvijek nije dogodilo, ali se očekuje da bi aplikacije mogle biti dostupne kroz nekoliko sedmica. U sklopu zadnje faze testiranja Cortane za Android ovu aplikaciju koristi nekoliko stotina beta testera u SAD-u, pa je bilo gotovo neizbježno da nekoliko fotografija i screenshota ne završi na internetu. Finski site SuomiMobiili dokopao se čak i instalacijskih datoteka, pa su ih brže-bolje postavili na svoj OneDrive odakle ih bilo tko može preuzeti te isprobati Cortanu na svom Androidu.

Prvi novinari koji su to učinili prenose svoje pozitivne dojmove, kažu da virtualni asistent radi očekivano dobro, a za uspješan rad traži posjedovanje Microsoft računa. Entuzijaste će zasigurno zanimati i ovaj izravni link za preuzimanje Cortane za Android prije službenog lansiranja.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s