Edge bolji od Chromea i Safarija u benchmark testovima!

Microsoft je s ponosom objavio kako se njihov novi Edge preglednik pokazao boljim u benchmark testovima negoli Googleov Chrome i Appleov Safari.

Kako se vrijeme dolaska Windowsa 10 približava tako Microsoft stvara sve veći hype vezano uz njih. Najnoviji je vezan u internetski preglednik Edge što i nije tako čudno, ipak je na njemu težak zadatak – uvjeriti korisnike kako Microsoftov browser više neće služiti samo za skidanje alternativnih poput, Firefoxa, Chromea, Opere i sl. Stoga je Microsoft objavio kako je u internim testiranjima Edge potukao Chrome i Safari do koljena u JavaScript testovima. Brojke idu svakako Edgeu u prilog – Edge je tako od Chromea brži 112% (WebKit Sunspider), 37% (Apple JetStream), odnosno, 11% (Google Octane), ovisno o odrađenom JavaScript testu.

Ipak treba napomenuti kako su ovo rezultati dobiveni u kontroliranim uvjetima koje će teško biti osigurati na raznoraznim kućnim i prijenosnim računarima korisnika. Ali, da se za sada Edge pokazao kao kudikamo bolji komad softvera negoli umirovljeni i omraženi Internet Explorer – pokazao se.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s