Apple patentirao solarno punjenje uređaja!

Apple je podnio zahtjev za zaštitu tehnologije koja bi koristila solarne ćelije u senzorima na dodir u svojim uređajima i računarima.

Iako je Apple poznat po tome da patentira svoje ideje, nepoznanica jest da li ćemo vidjeti ovu tehnologiju u novom iPhoneu ili se samo time ‘straši’ konkurencija. Apple sada ima više od 16 inovacija povezanih s solarnim punjenjem za buduće proizvode, od periferije, računara pa do samih smartphonea. Zanimljiva stvar je da se šuška kako bi ova tehnologija mogla zaživjeti već na novom iPhoneu 7, a koji bi omogućio ugradnju solarnih ćelija ispod zaslona osjetljivog na dodir. Novi iPhone 7 bi trebao imati i nešto veći ekran što još više ide u prilog ideji o solarnom punjenu uređaja.

Stariji modeli imali su malo prostora iznad i ispod ekrana za stvari kao što je ‘home’ gumb, ali novi bi model mogao ukloniti taj dio prostora, što bi ukazivalo na to da je upravo iPhone 7 idealan uređaj za novu tehnologiju. Činjenica je da Apple traži nove načine kako poboljšati trajanje baterije, a ovo je samo jedan od mnogobrojnih ideja koje se nesumnjivo razvijaju u njihovim laboratorijima. Također, novi iOS9 ima i novu značajku koja ima mogućnost uštede baterije, odnosno produljenje trajanja baterije na način da se automatski gase pozadinske aplikacije koje troše resurse.

Sve u svemu, bit će zanimljivo vidjeti u kojem će se smjeru razvijati Apple i hoćemo li uopće vidjeti mogućnost punjenja uređaja putem sunčeve energije.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s