Google+ Photos je mrtav, živio Google Photos!

Prvog dana avgusta Google će ugasiti servis Google+ Photos kako bi se u potpunosti posvetio novom servisu gotovo istog imena.

Google je potvrdio da će njegovo rješenje za pohranu fotografija u oblaku, Google+ Photos, biti ugašeno 1. avgusta te da će ga zamijeniti firmin noviji servis Google Photos. Gašenje Google+ Photosa bit će postepeno, a krenut će s Android aplikacijom koja će nestati prva, nakon čega će je slijediti iOSweb aplikacije. Sve fotografije koje ste pohranili na Google+ Photos bit će prebačene na Google Photos, čak i ako se prije gašenja ne prijavite na novi servis. Gašenje Google+ Photosa nije neočekivano i o njemu se priča već nekoliko mjeseci, a s obzirom na dobro prihvaćenu alternativu sumnjamo da će korisnici biti razočarani.

Google Photos je pokrenut u maju ove godine, a nudi sve mogućnosti Google+ Photosa uz nešto novosti poput mogućnosti pohrane neograničenog broja fotografija i videa visoke rezolucije, automatske organizacije po datumu ili lokacijama i sličnog. Više informacija dostupno je ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s