Kina konačno dozvolila slobodnu prodaju konzola!

Iako je zabrana prodaje konzola u Kini ukinuta još lani, sada je ona moguća svim proizvođačima na području cijele zemlje.

Poznata je stvar da kineske vlasti ne gledaju blagonaklono prema igraćim konzolama, te da žestko cenzuriraju video igre nasilnog i ostalog sadržaja koji ocijene nepoćudnim. Međutim, stvari se posljednjih godina polako mijenjaju, pa je prošle godine zabrana prodaje djelomično ukinuta. Od tada konzole su mogle prodavati samo kompanije registrirane u šangajskoj slobodnoj zoni.

Naime, sada se proizvođači više ne moraju na razne načine snalaziti kako bi na ovom velikom tržištu došli do potencijalnih kupaca – Kina je dozvolila proizvodnju i prodaju igraćih konzola svugdje u zemlji, i to svim domaćim i stranim kompanijama. Sony, Nintendo i Microsoft od ovog će poteza zacijelo profitirati, budući da je kinesko tržište konzola ove godine, uz sva ograničenja, bilo vrijedno preko 22 milijarde dolara.

Cenzura nametnuta industriji igara ostaje na snazi, pa će igre za konzole i nadalje morati proći stroge kriterije tamošnjih ćudorednih autoriteta i cenzora.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s