Pandora ima skoro 80 miliona aktivnih korisnika!

Internetski radio servis Pandora objavio je financijske rezultate za drugi kvartal godine; broj stalnih korisnika dosegao je 79,4 miliona, dok su prihodi od oglašavanja bili 230,9 miliona dolara.

Prema pisanju Reutersa, internetski radio servis Pandora objavio je financijske rezultate za drugi kvartal ove godine, a oni su bolji od očekivanih. Broj aktivnih korisnika servisa na kraju juna dosegao je brojku od 79,4 miliona korisnika, što je za 4% više u odnosu na isti kvartal prošle godine, dok je ukupan broj preslušanih sati glazbe u drugom kvartalu godine skočio sa 5,04 milijardi na 5,30 milijarde.

Od ukupnih prihoda Pandore 81% ih dolazi iz sektora oglašavanja pa su prihodi od reklama u drugom kvartalu iznosili 230,9 miliona dolara (rast od 30,2% u odnosu na isto razdoblje prošle godine). Prihodi od pretplate na servis dosegli su brojku od 54,6 miliona dolara. U firmi procjenjuju da će prihodi u trećem kvartalu iznositi između 310 i 315 miliona dolara, a za cijelu 2015. godinu između 1,175 i 1,185 milijardi dolara.

Pandora na tržištu streamanja glazbe ima zaista oštru konkurenciju koju, između ostalih, čine servisi kao što su Spotify, Apple Music, Deezer, Google Play Music i Tidal.

Koristite li vi Pandoru?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s