Google Translate dobio podršku za ‘vizuelno prevođenje’ za još 20 jezika!

Google Translate mobilna aplikacija već neko vrijeme nudi opciju za vizuelno prevođenje sa jednog na drugi jezik – dovoljno je da na svom telefonu pokrenete samu Google Translate aplikaciju i kameru, te istu okrenete ka tekstu koji želite prevesti. Googleova aplikacija će taj tekst potom prevesti, bio to natpis na nekom saobraćajnom znaku ili lista sastojaka u knjizi recepata na koju ste naišli tokom ljetovanja.

Naime, spomenuta opcija je do sada bila dostupna za tek sedam jezika – engleski, njemački, francuski, italijanski, portugalski i ruski – što je brojka koja je od danas znatno veća. Naime, Google je objavio kako je opcija za vizuelno prevođenje sada dostupna za prevođenje sa engleskog na (i na engleski sa) dvadeset dodatnih jezika – uključujući bugarski, hrvatski, češki, danski, poljski, turski i švedski (kompletnu listu možete pronaći na zvaničnom Googleovom blogu).

Posebno je zanimljivo što će ova opcija raditi i bez internet konekcije, za što možemo zahvaliti ‘konvolucionim nervnim mrežama’, o čemu se više možete informisati ovdje. Pored toga, Google je poboljšao i ubrzao prevođenje glasovne komunikacije u stvarnom vremenu, a za istu je dodao i podršku za dodatne jezike, tako da je ovaj način prevođenja sada dostupan za ukupno trideset i dva jezika.

Sve gore opisane opcije i nadogradnje će tokom idućih nekoliko sedmica postajati dostupne korisnicima i Android i iOS verzije Google Translate aplikacije.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s