A zašto ne biste isprobali LEGO računar?

Ako se ko sjeća izvornog Lego mini računara, vjerojatno će biti oduševljen novim izdanjem – koje je 75 posto manje i 40 posto jeftinije od prethodnika, kako piše Mike Schropp na stranici Totalgeekdom.

‘Kad sam složio prvo Lego računar prije kakvih pet godina i objavio detalje na svojoj stranici, dobio sam mnogo pozitivnih povratnih informacija, a stvar je postala popularna i u medijima. Zahvaljujući tome, dobio sam mnogo upita od ljudi koji su htjeli napraviti vlastito Lego računar, a sam sam izrađivao i pomagao u izradi Lego Servera, Lego računala za igranje i mnogo toga…’, piše Schropp, dodavši da je dosta upita bilo vezano za iste ili vrlo slične stvari.

Micro Lego računari tako imaju aktivno hlađenje, čime je otvoren put maksimalnom korištenju raspoloživih resursa bez straha od pregrijavanja – ali to je tražilo brojne dizajnerske preinake samog kućišta. Da stvari postanu još složenije, Schropp je odlučio koristiti modularan dizajn koji će korisnici moći nadograđivati po želji.

Core i3 inačica minijaturnog računara počinje od kakvih 599 američkih dolara, dok najskuplje izdanje s Intel Core i7 čipom i 16GB radne memorije stoji 879 dolara. Više tehničkih detalja i opcija je moguće pročitati u izvornom tekstu. Stoga je odlučio razviti sistem kojim bi većina potreba iz upita za minijaturnim Lego računarima trebala biti zadovoljena. Nešto ranije ove godine, predstavljen je Mini Lego Computer, koji je postao još popularniji nego se autor nadao. Zbog toga je Schropp odlučio dorađivati postojeći model i dobio novo izdanje. Dok bi bilo relativno jednostavno uzeti postojeći Intelov NUC dizajn i utrpati ga u kućište od Lego materijala, ovaj spretni autor je imao nešto drugačije ideje.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s