Intel i Micron donose revolucionarnu memorijsku tehnologiju!

Intel i Micron su zajedno otkrili 3D Xpoint tehnologiju, za koju navode da je prva nova kategorija memorije u više od 25 godina. 3D Xpoint memorija omogućuje do tisuću puta bolje performanse od postojeće NAND memorije, a za koju ove dvije firme smatraju da bi mogla preobraziti mnoštvo uređaja.

Da stvar bude bolja, nije riječ o konceptnom uratku iz laboratorija, jer se 3D XPoint već sada nalazi u proizvodnji. ‘Nova je tehnologija do hiljadu puta brža i do hiljadu puta izdržljivija od NAND memorije te deset puta gušća od klasične memorije’, priopćava Intel. ‘Računalna industrija već desetljećima traži načine smanjenja kašnjenja između procesora i podataka kako bi se omogućila mnogo brža analiza’, izjavio je Rob Crooke, viši potpredsjednik i generalni direktor Intelova odjela Non-Volatile Memory Solutions Group. ‘Jedna od najvažnijih prepreka na koje nailazimo u suvremenom računarstvu jest vrijeme potrebno da procesor pristupi podacima u dugoročnoj pohrani’, rekao je Mark Adams, predsjednik firme Micron.

U priopćenju Intel još navodi kako tehnologija 3D XPoint predstavlja spoj svih prednosti u smislu performansi, gustoće, snage, zaštićenosti i što je vrlo bitno – cijene, koju nude danas dostupne memorijske tehnologije. Digitalni svijet će do 2020. narasti na 44 zetabajta, a ova nova tehnologija će omogućiti pretvaranje te neizmjerne količine podataka u dragocjene informacije u svega nekoliko sekundi.

Nešto više informacija moguće je saznati u priopćenju te filmiću:

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s