Microsoft postavio životni vijek za Windows 10 na deset godina!

Životni vijek Windows 10 temelji se na dva važna datuma – prvi je 13. oktobar 2020. do kada će Windows 10 omogućiti nadogradnje koje uključuju najnovije značajke u smislu sigurnosnih rješenja te ostalih opcija.

Kada prođe 13. oktobar, korisnici će i dalje imati mogućnost nadogradnje od strane Microsofta, ali sada će se slati samo sigurnosne opcije i rješenja. To znači kako korisnici neće dobivati neke nove značajke nego isključivo samo one stvari koje se tiču sigurnosti. Što se tiče ostalih Windows sistema, XP je već odavno RIP (ali, kod nekih korisnika on i dalje živi) i za njega nema više nikakvih ažuriranja. Šteta, a tako dobar sistem. Windows XP je doživio veliku popularnost da mnogi korisnici i firme nisu marili za nove Windows sisteme, nego su ostali vjerni dobrom, starom XP-u.

To je sigurno unijelo straha u Microsoft redova jer je ta odanost XP-u značila što manje prodanih novih sistema. Da, jednostavno su ga morali ‘ubiti’. Ok, Windows 7 nas je oduševila, a što se tiče podrške za nju, ona će trajati do 14. januara 2020. godine. Naime, svi oni koji imaju Windows 7, imat će mogućnost besplatne nadogradnje na Windows 10, pa to i neće biti neki problem za korisnike.

Očekuje se kako će se tijekom sljedećih 10 godina, Windows 10 vjerojatno razviti u hibridnu ‘zvijer’ koja kombinira software-as-a-Service komponente, Office 365 i stalne aplikacije, kao što je Office 2016.

Jeste li instalirali Windows 10?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s