Hoće li uspjeti: Anonimac donacijama želi skupiti milion dolara na internetu!

Kažu, barem oni koji su u tome uspjeli, kako je najteže zaraditi svoj prvi milion (dolara), a ovaj je trenutačno anonimni ‘majstor’ taj cilj odlučio pokušati ispuniti uz pomoć svekolike internet zajednice.

Ideja je vrlo zanimljiva, baš kao što će biti zanimljivo pratiti hoće li web stranica www.wemadeamillionaire.com njezinom autoru donijeti ciljani iznos od milion američkih dolara ili čak možda više od toga. Sve je to, tako se tvrdi na webu, socijalni eksperiment koji je počeo 28. jula i trajati će 90 dana. Princip je više nego jednostavan, svi koji žele pomoći u ostvarivanju cilja mogu donirati ‘zlatnu‘ (9,99 USD), ‘srebrnu‘ (4,99) ili ‘brončanu‘ (1,29) donaciju na račun anonimca (ili više njih). Za uplaćeni iznos njihova će se imena i lokacije, ako eksperiment uspije, objaviti na zlatnom, srebrnom ili brončanom zidu, ovisno o tome koji su ‘paket’ odabrali.

Oni koji se odluče za ‘zlatni’ moći će uz svoje ime i lokaciju objaviti i personaliziranu poruku, pa ako vas ovakav način zarade privlači, a niste se sami toga dosjetili, možda da uplatite pokoji dolar. Iako je u objavljenom videu odaslana jasna poruka kako u slučaju prikupljanja milijun dolara autor neće objaviti svoj identitet, niti šta će učiniti s prikupljenim novcem, priča se zakotrljala i u prvoj sedmici je prikupljeno nešto manje od 12 hiljada američkih dolara. Ako vam zvuči kao potpuno (su)luda ideja, nemojte se čuditi, uostalom sam je autor ovog socijalnog eksperimenta konstatirao ‘možda je ovo doista dovoljno ludo da upali‘.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s