Jednostavno i jeftino 3D skeniranje mobitelom!

Novi hit na Kickstarteru je Bevel – maleni dodatak za pametni telefon koji omogućava skeniranje trodimenzionalnih objekata. 3D pisači već su gotovo ušli u našu tehnološku svakodnevicu, pa smo već navikli da nove tehnologije u tom području viđamo vrlo često. Naime, jedan dio procesa kod 3D modeliranja još uvijek nije postao mainstream, i to najviše zbog visokih cijena i zahtjevnosti samog procesa, a radi se o 3D skeniranju. Ali, kanadska kompanija Matter and Form ima plan kako to promijeniti.

Na Kickstarteru su pokrenuli kampanju u kojoj traže 200.000 američkih dolara za pokretanje proizvodnje Bevela – malenog dodatka za pametni telefon koji ga pretvara u 3D skener. Bevel se na smartfon s iOS-om ili Androidom priključuje putem priključka za slušalice i služi za emitiranje svjetlosne zrake (sigurne za oči) koja pada na predmet skeniranja.

Posao snimanja odrađuje kamera mobitela u suradnji s posebnom Bevel aplikacijom, koja izrađuje finalni 3D model. Do kraja Kickstarter kampanje ostalo je još nešto više od 2 sedmice a ispunjeno je 95% financijskog cilja, tako da ćemo Bevel gotovo sigurno imati prilike vidjeti na tržištu početkom iduće godine. Možda i najatraktivnija stvar kod ovog gadgeta je cijena – ona iznosi tek 49 američkih dolara.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s