198 miliona korisnika alata za blokiranje reklama!

Prema istraživanju koje su proveli Adobe i irska startup firma PageFair, trenutno u svijetu ima 198 miliona korisnika koji redovito upotrebljavaju neki od alata za blokiranje reklama.

Prema istraživanju koje su zajednički proveli Adobe i PageFair (irska startup firma koja pomaže firmama u ostvarivanju zarade od oglašavanja) tijekom 2015. godine, može se uočiti trend rasta uporabe alata za blokiranje reklamnog sadržaja od 41 posto. Oko 198 miliona osoba u svijetu redovito koristi neki od alata za blokiranje reklama, što će u konačnici oglašivače ostaviti bez 21,8 milijardi dolara prihoda. Od navedenog broja korisnika koji koriste neki od alata za blokiranje njih 77 miliona dolazi iz Europe, a 45 miliona iz SAD-a.

Mobilni uređaji postaju sve zastupljeniji kao sredstvo pristupanja internetu, ali zasada čine tek mali udio u ukupnom broju korisnika koji koriste neki od alata za blokiranje reklama, ponajviše zbog toga što alati za blokiranje reklama na takvim uređajima zasada gotovo da i nisu prisutni, ali to će se u bliskoj budućnosti sasvim sigurno promijeniti.

Koristite li vi neki alat za blokiranje reklama?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s