OneDrive nadograđen s 3 nova kolaboracijska alata!

Iako je Windows 10 vjerojatno daleko najznačajniji softverski alat koji je Microsoft izbacio ove godine na tržište, to ne znači da su drugi proizvodi i servisi zapostavljeni. Tako je OneDrive, tamo negdje u cloudu, dobio tri bitne nadogradnje.

Ova se tri nova dodatka odnose na takozvanu kolaboracijsku funkcionalnost. Prvi dodatak je mogućnost sinkronizacije dijeljenih direktorija na vašoj radnoj površini (desktop), dok ste prije njima mogli pristupati samo preko OneDrive web stranica. Ovaj dodatak će dodatno omogućiti i bolju integraciju s Office alatima, odnosno dokumentima koje sada možete držati u cloudu, a izgledat će kao da su na lokalnom disku. Sama vaša produktivnost i efikasnost bi trebala biti veća.

Druga nova funkcionalnost je mogućnost obrade istog dokumenta od strane više editora (autora). Od sada svaka izmjena i dorada bit će odmah vidljiva u OneDrive aplikaciji (i na smartfonu), a dobit ćete i email u kojem su detaljno prikazane sve napravljene izmjene na dokumentu. Cilj ovog dodatka je omogućiti bolje upravljanje datotekama, što može biti vrlo praktično ako na istom projektu radi više ljudi.

I treći se dodatak odnosi na OneDrive tražilicu. Od sada možete pretraživati i sve zajedničke (shared) datoteke odnosno dokumente, a ne samo one koje ste kreirali. Naime, uvijek lakše pamtimo lokaciju dokumenta kojeg sami kreiramo nego onaj kojeg je kreirao neko drugi, a trebamo ga. Od sada tražilica pretražuje sve dijeljene dokumente.

Čini se kako Microsoft itekako puno pažnje posvećuje razvoju OneDrive clouda kao dio Live usluge, a vjerujemo kako će se to intenzivirati u godinama koje dolaze.

Koristite li vi OneDrive?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s