Vozači električnih automobila: ‘Nikad se više nećemo vratiti na gorivo’!

Čak devet od 10 vozača električnih automobila, u istraživanju koje je proveo Ford, istaknuli su da se nikad ne bi više vratili na motore s unutarnjim izgaranjem.

Rezultat je to ankete provedene nad 10.000 vozača koji voze automobile na baterije i hibride. ‘Istraživanje pokazuje da čak 92% vozača na električni pogon, i 94% vozača hibrida planira kupiti novi ‘plug-in’ automobil kao svoje sljedeće vozilo’. Trenutni vozači električnih automobila istaknuli su da bi i dalje ostali na toj vrsti automobila, dok je većina vozača hibrida istaknula da bi prešla na potpuno električni automobil.

Glavi razlozi prelaska na električna vozila su iskustvo vožnje, te zahvalnost prema čistoj tehnologiji. Osim toga, čak 83% vozača želi uvesti solarne panele na svoje kuće, a neki od njih ih već i imaju. ‘Korištenje solarne energije za punjenje električnih automobila pomaže u smanjenju ugljičnih dioksida’.

Zanimljiva je činjenica da čak 90% ispitanika osim električnih automobila ima i klasičan automobil, koji više služe za daljnja putovanja.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s