Napokon stiže USB kabel kojeg možemo utaknuti kako god hoćemo!

MicFlip je prvi mikro USB kabel za kojeg je svejedno s koje ga strane gurate u utor uređaja. Imao je vrlo uspješnu kampanju na Indiegogou, a isporuka prvih primjeraka bi trebala krenuti još tijekom ovog mjeseca.

Kabeli za USB danas su sveprisutni – koristimo ih za punjenje mobitela (iako je bežično punjenje u usponu), prijenos datoteka i povezivanje s nizom uređaja poput printera, skenera i kamera. Iako rade svoj posao dobro, često nas frustrira to što pri spajanju moramo paziti na koju stranu su okrenuti. Ekipa iz Winnergeara, firme stare tri godine, odlučila je to promijeniti. Nisu prvi kojima je to palo na pamet – standard Type-C za USB guraju od 2013. godine – ali jesu prvi kojima je pošlo za rukom napraviti uspješnu kampanju na platformi za crowdfunding Indiegogo.

Kabel, namijenjen ponajprije vlasnicima pametnih telefona, napravljen je od upletenog najlona, s aluminijskim kućištem i pozlaćenim utikačima. Otporan je na koroziju. Moguće ga je koristiti na nizu novijih smartfona, ali i eksternih baterija, nosivih uređaja, slušalica, zvučnika.

Kampanju u kojoj su tražili 6.000 dolara pokrenuli su kako bi proizvod brzo izbacili na tržište. Više od četiri hiljade financijera skupilo je više od 91,2 hiljade dolara (1.119 posto više). Prve isporuke trebale bi krenuti već tijekom avgusta, iako je rok 1. septembra. Nude besplatnu dostavu širom svijeta. Više: MicFlip na Indiegogou.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s