Prodaja iPhonea sve usporenija!

Izgleda kako je Apple došao do one tačke kada je prodaja dosegla svoj vrhunac. Mislilo se kako će se postaviti novi rekordi u prodaji, ali kako sada stvari stoje, od toga neće biti ništa. Prodaja ide i dalje jako dobro, ali razdoblje Božića bilo je takvo da će ga teško neki sljedeći kvartal nadmašiti.

Apple je prodao 74,5 miliona iPhonea tijekom kvartala prošle godine, a sve je to još potaknuto odličnom prodajom iPhone 6 i iPhone 6 Plus modela. Za sljedeći kvartal brojke nisu tako optimistične te se očekuje prodaja od oko 65 – 70 miliona uređaja, naglašava KGI Securities. Problem je i u kineskom gospodarstvu koje trenutno ne stoji baš najbolje, a Kina je jedno o glavnih tržišta za Apple. Naime, kada se sve zbroji i oduzme, mnogi proizvođači pametnih telefona bi bili na Appleovom mjestu.

Apple sigurno nije nešto previše zabrinut ovim najavama o smanjenoj prodaji jer je njemu važno da drži neke konstante u prodaji, a mala odstupanja su za njih zanemariva. Uostalom, ko će stalno rušiti rekorde.

Jeste li vi ljubitelj iPhonea?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s