Evo kako izgleda i šta sve može Googleov pametni WiFi budućnosti!

Google je lansirao svoj futuristički Wi-Fi ruter pod nazivom OnHub, a iz kompanije ističu da bi trebao riješiti problem nepouzdane i spore internetske veze. Ovaj je ruter vrlo brz, pouzdan, atraktivnog je izgleda i poprilično lak za korištenje.

Google smatra da će korisnici upravo zbog atraktivnog dizajna i vrlo zanimljivih funkcija ovaj uređaj držati na vidljivom i lako dostupnom mjestu, umjesto u nekom zabačenom kutu gdje signal gubi svoju snagu. Unutar OnHub rutera nalazi se 13 antena i ne postoje trepćuća svjetla, već se sva podešavanja odvijaju putem pametnog telefona i aplikacije Google On kroz koju će korisnici podešavati Wi-Fi mrežu.

‘Jedinstvena antena i pametni softver koji funkcionira u pozadini automatski će prilagođavati OnHub kako bi se izbjegle smetnje i kako bi mreža uvijek imala najbolje performanse’, ističu iz Googlea. Jedini nedostatak ovog rutera je poprilično visoka cijena od 199 dolara (na američkom tržištu), preko koje se ipak može prijeći ako u obzir uzmemo sve funkcije koje ima. Više informacija o ruteru budućnosti možete saznati ovdje.

Pogledajte kako radi Googleov OnHub:

Izvor: mirror.co.uk

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s