Nvidia predstavila novu grafičku karticu za štedljive gejmere!

Slijedeći ekspanziju MOBA (multiplayer online battle arena) igara na tržištu, NVIDIA predstavlja GeForce GTX 950 GPU – napravljen upravo za fanove ovog kompetitivnog žanra.

Za samo tri godine, broj MOBA gejmera udvostručio se na 80 miliona. Vrijednost eSports industrije sada je procijenjena na 612 miliona dolara. Godišnje se održava više od 2.100 MOBA turnira. Međunarodno prvenstvo u Dota 2 održano prošlog mjeseca, s nagradnim fondom od 18,4 miliona dolara, među najskupljim je sportskim događajima na planetu. MOBA je mainstream. A GTX 950 želi postati dio tog mainstreama.

Upravo zbog toga, NVIDIA je napravila novi GPU prilagođen MOBA igračima. GTX 950 je igrački GPU koji pored sirovih performansi omogućuje da se putem GeForce Experiencea može optimizirati igru i podesiti sistem za smanjenu latenciju. Riječ je o kombinaciji koja, barem prema Nvidiji, gotovo upola smanjuje vrijeme odaziva unutar igre. Zasnovan na Maxwellu, GTX 950 u većini igara pruža trostruko veće performanse, u odnosu na GeForce GTX 650. Također, odlikuje je veća energetska učinkovitost u odnosu na prethodnu generaciju što, među ostalim, znači i da kartica ostaje hladna i tiha tijekom maratonskih gejmerskih večeri.

Ukratko, čini se kako Nvidia nudi jednostavno rješenje za ekipu koja već godinama nije nadograđivala grafičku karticu, a nisu baš pri novcu za GTX 960 ili GTX 970. Zašto? Zato što cijena GTX-a 950 iznosi donekle prihvatljivih 200tinjak eura.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s