Intel ima uređaj koji bi mogao spasiti vaše dijete!

Intel i Fuhu na tržište će plasirati uređaj iz domene interneta stvari Smart Clip, koji može pomoći u spriječavanju stradavanja male djece.

Intel Smart Clip pomoću ugrađenih senzora na mobilni uređaj roditelja ili skrbnika šalje obavijest ako se dječja automobilska sjedalica otkopča, postane prevruća ili prehladna ili ostane privezana kada roditelj ili skrbnik izađe iz dometa. Fuhu će ove godine početi prodavati uređaj u maloprodajnim trgovinama u kojima se prodaju proizvodi marke nabi. Intel i Oregon Health & Science University (OHSU) predstavili su suradnički oblak o karcinomima (Collaborative Cancer Cloud), platformu za preciznu medicinsku analizu koja bolnicama i istraživačkim ustanovama omogućuje sigurnu razmjenu genskih, slikovnih i kliničkih podataka o bolesnicima radi postizanja otkrića kojima se nekome može spasiti život.

Izvorni kod ključnih tehnoloških komponenti oblaka Collaborative Cancer Cloud (CCC) bit će otvoren. Prve verzije nove tehnologije zajednici razvojnih inženjera bit će dostupne u prvom tromjesečju 2016. Bolnice i istraživačke ustanove svih veličina mogu pomoću te tehnologije poboljšati istraživanja karcinoma. Mogu je primijeniti i na poboljšanje istraživanja drugih bolesti s genskom komponentom, uključujući Alzheimerovu bolest, dijabetes, autizam i druge.

Intel i OHSU započet će i suradnju s dvije druge velike ustanove koje se bave karcinomom kako bi proširili mogućnosti platforme u prvom tromjesečju 2016. Tehnologija Intel Optane najavljena je kao ‘spoj revolucionarnih medija sa zaštićenom memorijom 3D XPoint te Intelova naprednog kontrolera za sistemsku memoriju, strojne opreme za sučelje i programskog IP-a’. Na tržište će izaći 2016. u novoj liniji Intelovih SSD diskova, kao i u novoj liniji Intelove DIMM memorije namijenjene novoj generaciji platformi za podatkovne centre.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s