Istraživanje o popularnosti mobilnih web-preglednika u svijetu!

Firma Gadget Lab predstavila je infografiku koja prikazuje rasprostranjenost mobilnih web-preglednika u svijetu; u Europi uglavnom dominira Safari, a u Hrvatskoj mobilni Chrome.

Firma Gadget Lab predstavila je zanimljivu infografiku koja prikazuje rasprostranjenost pojedinih mobilnih web-preglednika u svijetu. U Europi se Appleov web-preglednik Safari nalazi na vodećoj poziciji u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Rusiji, Nizozemskoj, Belgiji i Italiji te je u izrazito dominantnom položaju u skandinavskim zemljama. Primjerice, u Danskoj je Safari odgovoran za 72,78% prometa ostvarenog putem tamošnjih mobilnih uređaja.

Mobilna verzija Googleovog Chromea drži prvu poziciju u Hrvatskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Poljskoj, Češkoj, Portugalu, Grčkoj, Turskoj, Rumunjskoj te posebice Austriji, gdje je broj korisnika mobilnog Chromea gotovo dvostruko veći od korisnika drugoplasiranog SafarijaSafari čvrsto drži vodeću poziciju i u SAD-u te Kanadi, ali u srednjoj i južnoj Americi dominira mobilni Chrome. Na primjer, Chrome drži udio od 53,3% u Peruu, 51,14% u Kolumbiji, 49,36% u Čileu i 43,4% na Jamajci.

Što se tiče azijskih zemalja, iznenađuje uspjeh stock Android preglednika koji u Vijetnamu bilježi udio od čak 83,96%, a u Kini udio od 37,63%Indija bilježi vrlo mali broj korisnika Safari preglednika (11,92%), dok isti preglednik drži vodeću poziciju u Japanu, Tajlandu, Australiji i Novom Zelandu. Chrome drži vodeću poziciju u zemljama kao što su Južna Koreja, Indija, Indonezija i Pakistan.

Koji vi web preglednik koristite?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s