Virgin Radio provodi bizarnu antipiratsku kampanju!

Virgin Radio je predstavio novu antipiratsku kampanju kojoj su glavni oslonac provokativne priče o životima troje pokojnih glazbenika, Elvisa Presleya, Marvina Gayea i Amy Winehouse.

Web-stranica TorrentFreak piše o novoj antipiratskoj kampanji koju provodi Virgin Radio. Riječ je o kampanji namijenjenoj tiskanim medijima i reklamnim panoima, a iza nje stoji jedna od najvećih američkih firmi za oglašavanje, Leo Burnett. Na prvi pogled može se zaključiti da se radi o kampanji za nostalgične ljubitelje glazbe, koji se vole prisjetiti troje danas pokojnih glazbenika, Elvisa Presleya, Marvina Gayea i Amy Winehouse, ali zapravo radi se o nečem mnogo neobičnijem, gotovo bizarnom.

Svaki od navedenih glazbenika u reklamnoj kampanji dolazi sa svojom životnom pričom, naime ta je priča prilično mračna i provokativna. Nastanak Elvisove pjesme Love Me Tender povezuje se s njegovim izgledom u posljednjim godinama života, Gayejeva pjesma Sexual Healing s njegovim tragičnim životom i smrću kada ga je revolverom usmrtio njegov vlastiti otac, dok se Amy Winehouse i njezina pjesma Back to Black povezuje s njezinom ovisnošću i također tragičnim krajem života.

Na svakoj od tri verzije reklame piratima se poručuje da sigurno ne bi otuđili pjesmu da su znali što stoji iza nje odnosno što je sve u nju uloženo uz dodatak standardne uzrečice ‘Say No To Piracy‘. U Leo Burnettu ističu da se radi o reklamnoj kampanji čiji je cilj pokušaj stvaranja veze s glazbenikom i dokazivanja koliko je ‘krvi, znoja i suza’ uloženo da bi se stvorilo danas svjetski poznate i popularne glazbene hitove.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s