Bežični adapter za Xbox One gamepad stiže u novembru!

PC igrači koji u svojim rukama vole osjetiti Xbox One gamepad, a igranje ‘na žici’ im nije pretjerano privlačno od novembra će na raspolaganju imati službeni bežični adapter.

Čekali smo i čekali, a čini se napokon i dočekali. Microsoft je potvrdio da će službeni bežični adapter koji će nam omogućiti da bez žice koristimo Xbox One gamepad u prodaju biti pušten 10. novembra ove godine. Paralelno s datumom izlaska dobili smo i nekoliko novih slika na kojima je vidljivo da će – pazi iznenađenja – adapter biti crni te da će na njemu pisati ‘Xbox’.

Osim na PC-ju adapter ćemo moći koristiti i na tabletima, pod uvjetom da uređaj koristi Windowse 10 i ima USB 2.0 ili 3.0 portove. Nažalost, uređaj nećemo moći upariti sa starim Xbox 360 gamepadom, pa ako imate oba i želite ih koristiti istovremeno morat ćete koristiti dva adaptera. Xbox Wireless Adapter for Windows, što je službeni naziv uređaja, bit će dostupan po cijeni od 24,99 američkih dolara, a ako želite možete ga prednaručiti na trgovinama poput Amazona.

Koristite li Xbox?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s