Hakeri preljubnicima: ‘Dajte nam bitcoine ako ne želite biti razotkriveni pred partnerima’!

Izgleda da priča vezana za krađu privatnih podataka korisnika Ashley Madison web sajta nije ni blizu svome kraju. Naime, sada su drugi hakeri iskoristili ove podatke i počeli ucjenjivati korisnike preljubničkog sajta, tražeći od njih jedan bitcoin čija je vrijednost približno 225 dolara, kako ovi ne bi stupili u vezu sa njihovim bračnim i vanbračnim partnerima i razotkrili im njihove aktivnosti na ovom sajtu.

U emailu jednog od ucjenjivača stoji da, ukoliko mu dotični ne pošalje tačno 1.0000001 BTC na navedenu adresu, ovaj neće ni znati da je ikakva suma uplaćena, pa će samim time škakljivi podaci biti proslijeđeni njegovoj/m partneru. Međutim, ovaj haker nije prošao baš najbolje, pošto mu je do sada na račun uplaćeno samo 0.0032 BTC – što je manje od jednog dolara (0.71)

Sigurnosni istražitelji iz kompanije Trend Micro zabrinuti su zbog mogućnosti da će se pojaviti veći broj ucjenjivača koji će od oštećenih pokušati izvući novac, ali najviše ih brine da će hakeri preko ucjenjivačkih emailova metama početi slati i maliciozni softver, što bi dovelo do ogromnog vala cyber kriminala kojem niko neće moći stati na kraj.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s