Nakon hakiranja ‘stranice za varanje’ AshleyMadison dva korisnika počinila samoubistvo!

Dva korisnika ‘stranice za varanje partnera’ AshleyMadison počinila su samoubistvo nakon što su hakeri objavili njihove podatke.

Načelnik policije Toronta u Kanadi Bryce Evans rekao je kako su dobili nepotvrđene izvještaje da su samoubistva povezana sa curenjem informacija sa profila na stranici AshleyMadison. Roditeljska firma AshleMadison stranice, Avid Life Media, ponudila je 326.000 eura nagrade za informaciju koja će dovesti do hapšenja hakera koji su ukrali podatke o 33 miliona računa. Načelnik Evans potvrdio je da su podaci s kreditne kartice također među podacima koje su hakeri objavili, ali vjeruje se da su objavljena samo četiri glavna broja. ‘Hakeri su počinili kriminalno djelo onog trenutka kada su počeli širiti taj sadržaj i na internetu objavljivati stranice koje vode do tih informacija. Javnost mora znati da klikom na te linkove izlažu računare virusima, malwareu, spyware i adwareu’, rekao je.

Hakeri su potpisani pod imenom The Impact Team, a s objavljivanjem informacija počeli su 12. jula. Ovim su otkrili identitet 1,2 miliona Britanaca koji su koristili ovaj servis za preljubu, te 150.000 Iraca. Ovo je rezultiralo velikim brojem razvoda, prekidima veza, a prema posljednjim informacijama i samoubistvima.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s