Raste udio Chromebook računara u američkim školama!

Prema IDC-ovom istraživanju tržišta IT proizvoda u američkom obrazovnom sektoru, prošle su godine glavni generator rasta unatoč dominaciji Microsofta i Applea bili Chromebook računari.

Novo istraživanje fiirme IDC, bavi se tržištem IT proizvoda u američkom obrazovnom sektoru u 2014. godini. Riječ je o sektoru vrijednom oko 7 milijardi dolara, koji uključuje desktop i prijenosne računare, 2-u-1 računari i tablete koji se isporučuju američkim školama i sveučilištima. Tijekom 2014. godine tom sektoru je isporučeno 13,2 miliona uređaja, što je rast od 33% u odnosu na prethodnu godinu.

Unatoč dominaciji Microsofta i Applea, generator rasta sektora bili su Chromebook računari, uz značajan rast prodaje od 310% u odnosu na 2013. godinu. Microsoft je na tom tržištu i dalje vodeća firma jer bilježi tržišni udio od 38% zahvaljujući 4,9 miliona isporučenih Windows uređaja. Apple je drugi s udjelom od 32% i 4,2 miliona isporučenih uređaja. Spomenuti Chromebook računari nalaze se na trećem mjestu s 3,9 miliona isporučenih uređaja.

Jeste li se vi imali priliku upoznati s Chromebookom?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s