Neka igre započnu: Danas kreće novi YouTube Gaming posvećen igrama!

Specijaliziran samo za igrače, računarske igre, konzole, developere, kompanije koje produciraju igre, zapravo sve ono što je na bilo koji način vezano uz igrice, YouTube Gaming 26. avgusta otvara svoja virtualna vrata.

Ako se zna da je u posljednjih nekoliko godina industrija računarskih igara po prihodima dostigla, pa i prestigla nedodirljivu filmsku industriju, onda je sasvim jasno da se takav ‘zlatni rudnik’ nikako ne smije ignorirati ili zapostavljati. Uostalom, Amazonov Twitch je upravo specijalizacijom za igre napravio fantastičan posao, stoga mnogi smatraju kako je Google zapravo ovim potezom i YouTube Gaming webom odlučio opasno napasti konkurenciju i u ovom segmentu poslovanja. Hoće li i u kojoj mjeri uspjeti u tom naumu tek će se vidjeti, ali ne treba sumnjati kako će YouTube Gaming biti i te kako posjećen, baš kao uostalom i YouTube u cjelini. I do sada je od ukupnog prometa na YouTubeu veliki dio ‘pripao’ upravo igranju, igricama, najavama, tutorijalima i svemu ostalom, da nije tako, YouTube Gaming se nikada ne bi ni pojavio.

Najave kazuju kako će se na YouTube Gamingu moći pregledavati više od 25 hiljada naslova, odnosno stranica vezanih uz igre. Od najava, promotivnih video materijala, do live streaminga mrežnih igara, turnira i svega ostalog privući će ogroman broj ‘ovisnika’ na mjesečnoj razini. Pretraživanje će biti prilagođeno igrama i potpuno odvojeno od ‘glavnog’ YouTubea, kod pretrage će se izlistati isključivo video materijali koji su vezani uz igranje. Posjetitelji će u realnom vremenu moći ‘chatati’ s drugim korisnicima tijekom streaminga određene igre, kreatori će ipak moći pratiti komentare, svaki streaming će imati mogućnost ‘custom URL-a’ za lakše dijeljenje putem weba. YouTube Gaming će biti dostupan u svim zemljama gdje je dostupan i klasični YouTube, uz web stranicu danas startaju i Android odnosno iOS aplikacija, a streaming će ići sa 60 fps.

YouTube Gaming se nalazi na ovom linku, gdje se trenutačno možete ‘pretplatiti’ na notifikaciju koja će vas e-mailom obavijestiti kada šou i službeno krene.

Da vidimo koliko je gejmera?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s