Nova opcija: Donirajte vaše stvari putem Facebook-a!

Ako ste Facebook korisnik, doniranje vlastitih stvari sada je lakše nego ikad. Društvena mreža sada ima opciju ‘doniraj’ za sve neprofitne organizacije da koriste na svojim Facebook stranicama, kao i oglase.

Prethodno, Facebook je uveo tu opciju 2013. godine, ali za odabrane neprofitne organizacije kao što je UNICEF, Crveni križ i donorschoose.org, prenosi N1. Svaki dan ljudi koriste Facebook kako bi se podigla svijest javnosti i podrška da doniraju, te da i druge motiviraju da učine isto, kazao je glasnogovornik Facebooka za strane medije. Uvjerili smo se koliko dobra iz toga proizlazi, tako da smo uveli javni poziv za donacije putem linkove i stranica kako bismo to olakšali – kazao je on.

Dugme ‘doniraj’ je pozitivan iskorak za neprofitne organizacije, koje upravo opstaju od dobrotvornih priloga. Ova opcija je dostupna korisnicima i ako su izvan društvenih mreža. To je napredak, za razliku od prethodne opcije koja je omogućavala korisnicima doniranje unutar društvene mreže Facebook, koja je zahtijevala informacije o plaćanju. Nisu poznati razlozi zašto je Facebook napravio ovakvu promjenu, vjerovatno zbog toga što su mnogi korisnici bili oprezni i sumnjičavi prilikom davanja online informacija o njihovim kreditnim karticama ili PayPal računu.

U svakom slučaju, neprofitnim organizacijama neće biti problem da imaju lakši pristup milijardu i po novih potencijalnih donatora.

Koristite li Facebook?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s