Windows 10 Mobile Preview ističe 1. novembra!

Korisnici će dobiti obavijest za nadogradnje koje započinju 15. septembra. Nakon što je 29. jula ove godine lansiran Windows 10 operativni sistem, Microsoft priprema svoje korisnike za lansiranje mobilne inačice, koja bi trebala debitirati u novembru 2015. Mada Microsoft još nije službeno potvrdio kada će mobilni Windowsi 10 stići tačno na tržište, na svojoj Windows Mobile Insider Preview stranici navodi: ‘Insider Preview ističe 1. novembra 2015. Ako koristite Insider Preview, od 15. septembra 2015. ćemo vam početi slati obavijesti kako bi vas podsjetili da je došlo vrijeme da nadogradite svoj telefon na novu inačicu’.

Drugim riječima, nakon tog datuma možete očekivati obavijesti za nadogradnju na novi build, ali za sada nije jasno hoće li se raditi o finalnoj inačici OS-a, ili još jednoj Preview inačici koja će doći uoči izlaska RTM-a. Dakako, Windows 10 Mobile će biti besplatan za instalaciju na svim uređajima s Windows Phone OS-om, a za sada još nije potpuno jasno što će biti s onim uređajima koji neće biti nadograđeni do 1. novembra.

Pored toga, postoji mogućnost da će Microsoft izdavati nove buildove za Preview inačicu, kao što to čini za Windowse 10 za PC, čime korisnicima daje mogućnost da sami odluče hoće li se i kada prebaciti na ‘službeni’ finalni OS, jer zahvaljujući tome ima veliku bazu testera uz čiju pomoć može brže raditi zakrpe i poboljšanja.

Koristite li vi desetku na svom telefonu?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s