Chrome uskoro dobiva Material Design Toolbar!

Još od 2008. godine kada je bio objavljen, Googleov preglednik Chrome je uvijek bio vrlo moćan. U ovom trenu on podržava proširenja i aplikacija unutar preglednika i sinkronizira svoje otvorene kartice u mnogim platformama.

Inače, njegov logo se drastično promijenio od sjajne svjetle kugle s metalnim elementima u jednu paletu boja, a sada je, čini se, vrijeme za Material Design. Naime, ukupni dizajn preglednika se nije toliko promijenio. Neke tipke su promijenile svoj izgled i neke nepotrebne linije su uklonjene. Promjene iz Material opcije prema Standard su vrlo suptilne, ali izgled je puno moderniji i pregledniji. Alatna traka i okvir URL sada izgledaju prostranije, no ti elementi nisu povećali svoju veličinu, ikone i ostale stavke.

Što se tiče fonta na adresnoj traci, on izgleda malo ‘lakši’. Ikonografija je također doživjela promjene, maknute su sjene i sve to sada izgleda puno tanje. Zanimljivo je kako je maknut ‘on press’ efekt, a eventualno će se koristiti još neka animacija. Da bi mogli omogućiti sve ove opcije jednostavno ‘zaljepite’ chrome://flags/#top-chrome-md na novoj kartici i potražite mogućnosti na padajućem izborniku.

Koji browser koristite?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s