EU istražuje kako radi Uber!

Europska unija pokreće studiju kroz koju će proučiti poslovanje Ubera kako bi ustanovili da li je riječ o digitalnoj usluzi ili usluzi prijevoza.

Prema pisanju Reutersa, Europska unija namjerava u septembru pokrenuti studiju vezanu uz Uber i slične usluge za organizaciju prijevoza koje ugrožavaju klasično taksi tržište. Pozivajući se na dobro upućene izvore, Reuters navodi kako će se u studiji ustanoviti da li je Uber usluga prijevoza ili samo digitalna usluga. Naime, od početka rada u Europi 2011. godine, Uber, koji ima sjedište u San Franciscu, nailazi za veliki otpor vozača taksia koji se žale zbog nepoštene konkurencije, te zaobilaženje lokalnih zakona vezanih uz licence i sigurnost. Stoga je usluga u državama poput Njemačke, Španjolske i Francuske zabranjena ili ograničena u radu.

Uber se bori protiv ovih optužbi ističući kako su oni samo digitalna platforma koja povezuje vozače i njihove mušterije. Ali ukoliko se u studiji Europske unije ustanovi kako je ipak riječ o usluzi za prijevoz, tada bi se na njega primjenjivala znatno stroža pravila vezana uz licence, osiguranje i sigurnostRezultati studije očekuju se u junu sljedeće godine, a u međuvremenu će Europska komisija razmatrati i Uberove pritužbe na zabranu poslovanja u Njemačkoj, Španjolskoj i Francuskoj.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s