35 miliona Windows Phone uređaja neće imati Windows 10!

Ako imate Windows Phone s manje od 8 GB prostora za pohranu, mogli bi ‘ostati’ bez Windows 10 Mobile operativnog sistema.

Prema zadnjim najavama koje su nam stigle, Windows 10 Mobile zahtijevati će 8 GB interne memorije, a oni uređaji koji imaju samo 4GB prostora za pohranu, uključujući Nokia Lumia 530 i HTC 8S, neće moći preuzeti novi operativni sistem. Iako se ograničenje odnosi samo na oko 10 posto svih Windows Phone uređaja, ta brojka na kraju iznosi 35 miliona telefona širom svijeta, što ipak nije tako malo. Windows 10 Mobitel je trebao biti dostupan u septembru, ali stvari su se malo promijenile.

Nedavna izvješća i informacije koje su procurile, sugeriraju kako će ovaj operativni sistem svjetlo dana ugledati tek u novembru. Prvi uređaji koji će dobiti Windows 10 Mobile bit će Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 i Lumia 930. Nažalost, žao nam je tih 35 miliona uređaja koji neće vidjeti Windows 10, a još više njihovih vlasnika. Za ubuduće – uvijek kupujte više gigabajta. Isplati se u konačnici, zar ne.

Koristite li Windows Phone?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s