Bežično punjenje za električna vozila sve naprednije!

Električna vozila sve više dobivaju na pažnji, a da je tome tako dokazuju i razni inovativni proizvodi i procesi. Zadnji takav je sistem koji može prenijeti energiju na vozilo bez savršene usklađenosti između automobila i punjača. Za tu tehnologiju je zaslužan Mojo Mobility, a ideja je da se sam proces punjenja ubrza.

Ponekad je to vrlo naporno i nije nimalo lagan zadatak. Tehnologija je razvijena od strane Hyundai-Kia America Technical Center (HATCI) i Mojo Mobility, te već ima potporu od US Department of Energy (DOE). ‘HATCI-u je čast biti izabran kao partner s DOE. Inovativne tehnologije su tu da pomognu našim potrošačima.’, rekao je dr Sung Hwan Cho, predsjednik HATCI. HATCI i Mojo razvijaju tehnologiju kroz nekoliko faza, a u završnoj fazi očekuje se pet Kia Soul EV vozila koja će testirati novo bežično punjenje.

Tehnologija bežičnog punjenja trebala bi usaditi u svijest vozača da imaju više povjerenja u električne automobile. Inače, ova nova tehnologija je strogo čuvana tajna i još se ne znaju detaljno sve pojedinosti.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s