Facebook uvodi alat za otkrivanje ukradenih videa!

Društvena mreža odlučila je zaštititi autorska prava vlasnika video sadržaja koji se na nju postavljaju. Nakon brojnih pritužbi da Facebook brojnim korisnicima služi za postavljanje video isječaka ‘posuđenih’ s drugih platformi, u kompaniji su odlučili reagirati. Naime, uzvelik rast popularnosti video usluge na Facebooku neizbježno je bilo da će korisnici tamo postavljati filmiće preuzete primjerice s YouTubea, i to bez dozvole njihovih izvornih vlasnika. Time se krše autorska prava, ali se i većim izdavačima otima dio zarade koju bi ostvarili da se video gleda izravno na njihovom kanalu.

Kako je objavljeno na službenim stranicama, Facebook će uskoro tome stati na kraj. Sve video sadržaje koji će ubuduće biti postavljani na ovu društvenu mrežu prvo će pregledati poseban alat za prepoznavanje sadržaja. Nakon implementacije ove tehnologije, autori videa čiji uradci se počnu ilegalno širiti Facebookom moći će ih lako pronaći i zatražiti njihovo blokiranje.

Slična stvar na Facebooku već funkcionira kad je glazba u pitanju, a za nju je zadužen sustav Audible Magic. Njegov pandan za video sadržaje trenutno je u fazi beta testiranja a u skorijoj budućnosti bit će stavljen na raspolaganje javnosti.

Jeste li korisnik Facebooka?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s