Office 365 ispred Google Appsa u poslovnom sektoru!

Prema firmi Bitglass, Microsoftov servis uredskih aplikacija u oblaku, Office 365, trenutno je vodeći servis tog tipa u poslovnom sektoru, dok se servis Google Apps nalazi na drugom mjestu.

Firma Bitglass, koja se specijalizirala za cloud sigurnosna rješenja, predstavila je rezultate svog istraživanja o popularnosti pojedinih uredskih paketa u oblaku. Istraživanje je uključivalo poznatije servise za poslovne korisnike kao što su Microsoft Office 365, Google Apps, SalesForceBox te se baziralo na praćenju podatkovnog prometa oko 120 hiljada firmi i organizacija iz cijelog svijeta. Microsoftov servis Office 365 prošle je godine u poslovnom sektoru imao udio od samo 7,7%, dok je ove godine taj udio porastao na 25,2%, što je dovoljno za vodeće mjesto među servisima tog tipa. Na drugom mjestu nalazi se Googleov servis Google Apps s udjelom od 22,8%.

U firmama s više od 500 zaposlenika vodstvo Microsoftvog servisa je još izraženije; Office 365 u takvim firmama ima udio od 34,3%, dok Google Apps servis bilježi udio od 21,9%. U organizacijama s preko 1.000 zaposlenih oba servisa (Office 365 i Google Apps) zabilježila su velik rast udjela – Google Apps rast od 200%, a Office 365 rast od čak 500% (kod Microsoftovog servisa radi se o rastu udjela s 5 na 30%).

Uporaba servisa za elektroničku poštu u oblaku tijekom 2015. godine bilježi velik rast u poslovnom sektoru; u firmama s manje od 500 zaposlenika rasla je s 24% na 44%, a u organizacijama s više od 1.000 zaposlenika s 18% na 57%.

Koji vi Office koristite?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s