Ovo je telefon kojega je nemoguće oštetiti i hakirati!

Javna je tajna da je Android pun sigurnosnih rupa te da je vrlo jednostavno nekome upasti u telefon. Upravo to saznanje bilo je razlog stvaranju telefona vrhunske izrade, namijenjenih prvenstveno high-end kupcima. Jedna od prvih na ovom području je kompanija Turing Robotics, koja je prodaju svog novog telefona pod nazivom Turing Phone najavila za 18. decembar, tačno na premijeru novog Star Wars filma. Za sada nije poznato jesu li se ova dva događaja slučajno ili namjerno poklopila, ali Turing Phone je definitivno impresivan model.

Napravljen je od tekućeg metala za kojeg proizvođač tvrdi da je otporniji od čelika i titanija zajedno. Uređaj ima ekran od 5,5 inča zaštićen sa Gorila IV staklom, što bi u teoriji trebalo spriječiti svako oštećenje. Srce sistema je SM8974AC Quad Krait 2.5GHz, dok se za sigurnost brine Turing Imitation Key Chipset Krypto TIK8217.

Telefon posjeduje 3 GB RAM-a, Bluetooth, GPS, Wi-Fi, senzore za čitanje otiska prsta, žiroskop, proximity/light, termometar, akcelometar i mogućnost mjerenja vlažnosti zraka. Cijeli paket zaokružuje zadnja HDR kamera sa senzorom od 13 MP te prednja od 8 MP. Telefon dolazi sa baterijom kapaciteta 3000 mAh i operativnim sistemom Android 5.01. Turing Robotics velike nade polaže u kriptozaštitu koju pruža njihov čip, a koja bi trebala spriječiti hakiranje, kao i prisluškivanje telefona.

Sve navedeno nije nimalo jeftino jer cijena osnovnog modela Dark Wyvern sa 128 GB iznosi 999 dolara, a tu je i ograničena serija Dark Wyvern Glaedr po cijeni od 1,299 dolara.

Šta kažete na ovaj močni telefon?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s