Qualcomm: Smart Protect štiti uređaje od malwarea u realnom vremenu!

Kako bi zaštitio smartphone od različitih malwarea, Qualcomm je odlučio ugraditi direktnu Smart Protect zaštitu unutar svojih Snapdragon SoC-eva. Budući uređaji koje će pogoniti Qualcommovi Snapdragon procesori (SoC-evi) trebali bi biti bitno sigurniji od malwarea u odnosu na uređaje koje će pogoniti konkurentski procesori. Tako barem navodi američka firma Qualcomm koja dotične,Snapdragon procesore i proizvodi.

Razlog za ovakvu tvrdnju leži u činjenici kako će novi Snapdragoni sadržavati Smart Protect tehnologiju, a koja se brine kako bi vaši uređaji bili slobodni od malwarea. Za razliku od postojećih, softverskih rješenja u vidu antivirusnih aplikacija, Qualcommova Smart Protect zaštita bi trebala biti vidno bolja, jer za detekciju malwarea ne treba osvježavati antivirusne potpise. Smart Protect temelji se na tehnologijama strojnog učenja te u realnom vremenu nadgleda aplikacije, tj. njihovo ‘ponašanje’. U slučaju da neka od aplikacija postane sumnjiva, korisnik će dobiti izvještaj o tome, te mogućnost uklanjanja sporne aplikacije.

Nova Smart Protect zaštita bit će dio narednih Snapdragon procesora, a prvi će ju dobiti Snapdragon 820. Na ovoj tehnologiji Qualcomm je surađivao s različitim firmama kojima je primarna djelatnost – proizvodnja antivirusnih rješenja (Avast, AVG i Lookout). Mogućnost korištenja Smart Protecta Qualcomm će omogućiti i ostalim proizvođačima smartphonea i antivirusnih rješenja, putem API-a. Smart Protect bi trebao zaživjeti najkasnije u prvoj polovici 2016. godine. Detaljnije informacije možete pronaći na službenim stranicama proizvođača – firme Qualcomm.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s