Ubrzani razvoj 5G mreža!

Ericsson svakodnevno blisko surađuje s novim industrijama u razvoju 5G korisničkih slučajeva. Novih korisničkih slučajeva je sve više, a njihov je cilj učinkovita transformacija korisničkog poslovanja do 2020. godine.

Svjedočimo intenzivnoj digitalizaciji raznih gospodarskih grana, a taj će se proces u sve većoj mjeri nastaviti i u bliskoj budućnosti kako 5G bude širom svijeta prihvaćan za novi globalni standard povezivosti. Ključ digitalizacije leži u načinima na koje različite industrije koriste 5G za transformaciju poslovanja. Tako će razni poslovni sistemi koristiti dijelove mreže usklađene sa specifičnim zahtjevima svake industrije. 5G radio pristup, jezgrene mreže i upravljanje kompleksnim ICT sistemima poduprijet će raznovrsne slučajeve korištenja ove tehnologije te nam omogućiti korištenje njenog punog potencijala.

Od širokopojasne povezanosti u područjima s velikim brojem ljudi do udaljene automatizacije rada kritičnih strojeva u opasnim radnim okruženjima, poput rudnika, 5G već ima korisničke slučajeve koji mogu pomoći poslovanju te su spremni za buduće potrebe. Među glavnim prednostima 5G tehnologije su sigurnost mreže i niska potrošnja energije što će poslovnim sistemima omogućiti efikasnu i troškovno učinkovitu digitalizaciju.

Jedva čekamo 5G, bit će sve dosta brže, a vi?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s