Land Rover radi na tehnologiji koja će prikolice učiniti nevidljivima!

Land Rover ovih dana radi na prezentaciji svoja dva najnovija sistema koji bi se trebali pojaviti u budućim generacijama njihovih SUV vozila, a koji omogućuju vozaču da si poboljša preglednost vožnje prilikom vuče prikolice.

Tehnologija dolazi pod nazivima Transparent Trailer te Carge Sense Technology, a zapravo se radi o sistemu koji vam omogućuje da sakrijete prikolicu, odnosno da je učinite nevidljivom kako biste imali pogled na promet iza vašeg vozila. Stvar se temelji na tome da se na retrovizoru prikazuje snimka s kamere koja nastoji sakriti vaš ‘teret’, odnosno sistem pokušava prenijeti sliku iza vozila kao da prikolice nema. Što se tiče Cargo Sense tehnologije, ona koristi dodatnu kameru te podnu podlogu sa senzorima koja ima mogućnost registriranja i najmanjih pokreta. Ova pak vrsta sistema bila bi korisna kod prijevoza konja pri čemu bi automatski upozoravala u slučaju da je konj uznemiren, a slika iz prikolice direktno bi se prikazala na srednjem retrovizoru.

Za sve one koji si mogu priuštiti Land Rover i imaju namjeru prijevoza nekog tereta, tu je i video koji objašnjava kako stvar u praksi funkcionira.

Nema stajanja nikad u tehnologiji, idemo dalje, zar ne?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s