Samo 2,03% korisnika koristi Microsoftov Edge preglednik!

Microsoftov internetski preglednik – Edge nije najbolje primljen od strane korisnika, prema zadnjim podacima koristi ga tek 2% korisnika.

Sredinom prošlog mjeseca pisali smo o nezadovoljstvu korisnika Windowsa 10 po pitanju Edge preglednika. Korisnici su tada prozvali Microsoft kako dotični komad softvera nije dovoljno ispeglan te da ne zaslužuje biti dio finalne inačice novih Windowsa. Koliko je nezadovoljstvo korisnika novim Edge preglednikom najbolje se vidi iz statističkih podataka firme Net Applications. Prema njima, samo 2,03% korisnika je odlučilo koristiti Edge, što je samo po sebi malo, a pogotovo kad se zna kako se isti nalazi na minimalno 75 miliona računara širom svijeta.

Glavna zadaća Edge preglednika, je bila odvući korisnike od konkurentskih preglednika, te ujedno navesti korisnike na zaborav da je Internet Explorer ikada postojao. Za sada nije uspio niti u jednom, jer se prema istim podacima Edge nalazi tek na 12. mjestu ljestvice.

Debelo ispred njega po broju korisnika je Internet Explorer 11 koji ima 26,90% korisnika, drugo mjesto je zauzeo Chrome 44.0 kojeg je za defaultni preglednik odabralo 17,63% korisnika. Treće i četvrto mjesto ponovno pripada Internet Exploreru u inačicama 8.0 i 9.0 koji imaju po 10,92 i 7.0% korisnika. Na petom mjestu je Mozilla Firefox 39 koji je prvi odabir 4,58% korisnika, a odmah iza je i novija inačica Firefoxa – Firefox 404,45% korisnika. Ostale postotke možete vidjeti u prilogu.

Da li vi ovo čitate s Edge web preglednika ili s nekog drugog?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s