Barclays je prva veća banka koja prihvaća bitcoine!

Barclays će biti prva veća banka u SAD-u i Europi koja će prihvaćati bitcoine kao sredstvo plaćanja, s time da će u probnom periodu prihvaćati uplate samo od humanitarnih organizacija.

The Sunday Times piše kako će Barclays, jedna od najstarijih britanskih banki, do kraja ove godine početi prihvaćati bitcoine kao sredstvo plaćanja. Na taj način postat će prva veća financijska institucija u SAD-u i Europi koja je prihvatila bitcoine. Mogućnosti primjene bitcoina već istražuju dva posebna odjela Barclaysa smještena u Londonu, a banka neće direktno raditi s bitcoinima, već će to za njih raditi zasad još neimenovana bitcoin mjenjačnica. S obzirom da je Barclays početkom godine investirao u švedsku bitcoin startup firmu Safello, vjeruje se da će upravo ona biti bitcoin mjenjačnica koja će raditi za banku.

Proces prihvaćanja bitcoina u Barclaysu bit će spor, a tijekom probnog perioda bitcoine će na Barclaysove bankovne račune moći uplaćivati isključivo humanitarne organizacije. Nakon nekog vremena svim Barclaysovim klijentima trebalo bi biti omogućeno uplaćivanje bitcoina na vlastite bankovne račune.

Ako neko ne zna o čemu smo pričali, šta je Bitcoin i sl. neka klikne ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s