Windows 10 je treći najpopularniji OS na Steamu!

Rezultati Steamove hardverske i softverske ankete za kolovoz pokazali su kako je Microsoftov najnoviji operativni sistem podosta popularan.

Windows 10 je bio dostupan hrabrim testerima putem Windows Insider Previewa od kraja 2014. godine, a službeno je izašao 29. jula ove godine. Krenut ćemo od pretpostavke da su igrači od službenog datuma izlaska krenuli s migracijom sa starijih verzija najpopularnijeg operativnog sistema, a budući da se radi o periodu od 34 dana rezultati Valveove hardverske i softverske ankete za kolovoz poprilično su impresivni. Osim toga, sigurno će oduševiti Microsoft.

Nimalo nije neobično da ljestvicu s 39,71 posto predvode 64-bitni Windowsi 7 koji su i dalje najpopularniji i kod igrača i kod ostatka pučanstva koji koriste Microsoftove operativne sisteme. Na drugom mjestu je 64-bitni Windows 8.1 sa 23,36 posto korisnika, dok je 64-bitni Windows 10 zauzeo treće mjesto sa 16,39 posto korisnika što je rast od čak 13,17 posto u odnosu na prethodnu anketu.

Osim nekih manjih problema s privatnošću, Windows 10 je poprilično dobar operativni sistem i većina korisnika nema nikakvih problema s njim. U odnosu na 8.1 izgleda malo bolje i praktičniji je, a sigurno je ovoj migraciji pomogla činjenica da Win 10 možete preuzeti besplatno. Bit će zanimljivo pratiti razvoj događaja i popularnost ovog OS-a među igračima, pogotovo kad počnu izlaziti DirectX 12 naslovi, ali zasad izgleda kako je Microsoft nešto dobro napravio.

Koristite li vi desetku?

Ako Vam se svidio ovaj članak ne zaboravite podijeliti sa prijateljima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s